Hoe ziet slijm eruit bij ontlasting?

Discussies over kanker

Moderator: astrid

Hoe ziet slijm eruit bij ontlasting?

Berichtdoor ghr1968 op zo 16 jul 2006 9:28

Ik ben op internet gaan zoeken als het gat om slijm bij de ontlasting? Kan iemand mij vertellen hoe slijm bij de ontlasting eruit ziet? Ik kan daar niets over vinden namelijk.
ghr1968
 
Berichten: 5
Geregistreerd op: vr 30 jun 2006 15:20
Woonplaats: Den Haag

slijm bij ontlasting

Berichtdoor kuszco op di 25 jul 2006 17:28

Eigenlijk zou ik hier ook wel wat over willen weten.
Ik heb een keer wat bloederig slijm bij mijn ontlasting gehad.
\ik ben meteen naar mijn HA gegaan. Zij heeft mij onderzocht en zei dat ik mij niet ongerust moest maken omdat het waarschijnlijk van de inwendige aambeien kwam. Maar ik ben nog steeds bang.
Ik wist niet eens dat ik aambeien had. Kun je dan wel eens bloederig slijm bij de ontlasting hebben?
kuszco
 
Berichten: 2
Geregistreerd op: di 25 jul 2006 17:23
Woonplaats: kerkrade

Berichtdoor Marleendesmet op wo 26 jul 2006 13:07

Ik heb zelf regelmatig last van slijm en bloedverlies bij de ontlasting. De eerste keer schrok ik mij rot!! Ik ben toen opgenomen in het ziekenhuis en de eerste gedachte van de arsten was dat ik de ziekte van Chron zou hebben.

Gelukkig is na heel wat onderzoeken gebleken dat dit niet zo is! Wel heb ik er nog regelmatig last van. Het slijm bij de ontlasting is meestal een beetje darmslijmvlies. Dit is (als het kleine hoeveelheden zijn) meestal niet ernstig. Dit komt vaak voor bij vrouwen tussen de 18 en 35. Wanneer je een moeilijke stoelgang hebt kan het al voorkomen dat je darmslijmvlies verliest.

Als jullie echt ongerust zijn zou ik gewoon even langs de huisarts gaan. Die kan een beetje van dat slijm op kweek zetten en redelijk snel zien of het een ontsteking is of iets onschuldigs!

Heel veel succes!

Liefs,
Marleen
Marleendesmet
 
Berichten: 8
Geregistreerd op: wo 26 jul 2006 12:42
Woonplaats: Tiel

Berichtdoor Marleendesmet op wo 26 jul 2006 13:08

O ja nog iets,

er kan inderdaad bloedverlies zijn bij inwendige aambeien. Dat is vaak ook het eerste waar ze naar kijken. Als dit echt lang duurt en de pijn of het bloedverlies wordt heviger, kunnen deze aambeien vaak wel operatief verwijderd worden.
Marleendesmet
 
Berichten: 8
Geregistreerd op: wo 26 jul 2006 12:42
Woonplaats: Tiel

slijmverlies

Berichtdoor kuszco op ma 31 jul 2006 22:26

Bedankt Marleen voor je reaktie. Ik ben zo ongerust. Ik had laatst een keer bloederig slijm bij mijn ontlasting. Ik heb veel maagdarmprobleempjes. Zelf denk ik dat ik spastische darmen heb. Na dat bloedverlies ben ik meteen naar de HA gegaan. Zij heeft mij onderzocht en zei dat ik inwendige aambeien had. Ik hoefde mij volgens haar niet ongerust te maken. Maar sindsdien ben ik vreselijk bang. Ik ben met niets anders meer bezig. Voel ook iedere keer wat zeurderige pijn in mijn onderbuik. Als ik veel afleiding heb voel ik niets. Ik vind het erg moeilijk om me niet ongerust te maken.Ik had nog nooit eerder bloed met slijm gehad. Het was maar heel weinig.
kuszco
 
Berichten: 2
Geregistreerd op: di 25 jul 2006 17:23
Woonplaats: kerkrade

Berichtdoor Marleendesmet op di 01 aug 2006 9:03

Ik snap dat je ongerust bent, ik ben er zelf al bijna 2 jaar mee bezig. Ben ondertussen in verschillende ziekenhuizen geweest. Wanneer ik last heb van mijn darmen, dat is eigenlijk altijd, ik heb namelijk nooit echt normaal naar de wc kunnen gaan. Maar wanneer ik last heb van bloedverlies dan is het best veel bloed. Wat mij verteld wordt is dat ik vooral mijn temperatuur in de gaten moet houden, want wanneer ik koorts heb moet ik gelijk naar de HA.

Als je het echt niet vertrouwd kun je dat altijd aangeven bij je huisarts. Er is dan een kans dat hij je doorverwijst naar een internist.

Ze hebben bij de oorzaak nooit echt kunnen vinden. De enige verklaring die zij er voor hebben is dat ik een spastische darm heb. Doordat ik vaak verstopt zit en mijn ontlasting dus hard word kan het zijn dat er kleine scheurtjes onstaan in mijn darmwand. Het enige dat ik er aan kan doen is goed opletten op wat ik eet. Het komt echter wel eens voor dat ik meer als 2 weken helemaal niet kan. Dan krijg ik vaak een klisma om het weer op gang te krijgen.

Ik zou zeggen vraag gewoon aan je HA of hij het nodig acht om naar een internist te gaan. Laat hierbij duidelijk merken dat je je echt zorgen maakt, wellicht kan een internist je gerust stellen!

Liefs,
Marleen
Marleendesmet
 
Berichten: 8
Geregistreerd op: wo 26 jul 2006 12:42
Woonplaats: Tiel

slijm bij ontlasting

Berichtdoor elke op do 10 aug 2006 20:13

hallo
mijn naam is elke, ik ben 25 jaar en enkele maanden geleden is er bij mij darmkanker vastgesteld met uitzaaiingen in de lever.
de alarmbel is beginnen rinkelen met bloed en slijm in de stoelgang.
jammer genoeg hechtte mijn huisarts er niet veel belang aan waardoor de kanker bijna fataal is geweest.
ik raad iedereen aan (al is het maar voor je gemoedsrust) een doorverwijzing naar een specialist te vragen. (bv coloscopie)
het onderzoek is niet prettig en is het resultaat negatief dan kan je opgelucht ademhalen.
is er toch iets aan de hand dan ben je er op tijd bij.
elke
 
Berichten: 5
Geregistreerd op: do 10 aug 2006 20:07
Woonplaats: lokeren

bloed in ontlasting

Berichtdoor fred b op vr 11 aug 2006 7:47

Ik ben het geheel met Elke eens.
Ook bij mij begon het met bloed in de ontlasting. Omdat ik in het verleden wel eens een aambei heb gehad dacht ik dat het wel over zou gaan. Het was ook erg wisselend dan wel en ook een tijdje weer niets. Ongeveer een maand geleden was het wat slijmerig bloed. Toen begon bij mij de onrust en heb ik de huisarts gebeld. Direkt onderzoek en doorverwezen voor darmonderzoek en gezwel gevonden.
Het damonderzoek van het Sigmoïde (begin van de dikke darm) vond ik erg meevallen en is zo gebeurd.
groeten,
fred.
fred b
 
Berichten: 76
Geregistreerd op: do 03 aug 2006 11:10
Woonplaats: Beilen

Re: Hoe ziet slijm eruit bij ontlasting?

Berichtdoor klaas op ma 08 apr 2013 18:22

Plaats een reactie

1 bericht • Pagina 1 van 1
gele diarree en slijmerig?
door klaas op ma 08 apr 2013 16:57

Ik heb een vraag heb nu al een week last van diaree en ben al 5 kilo afgevallen., ben vandaag Naar de huisarts geweest en die dacht aan een virus of buikgriep, zelf denk ik de hele tijd aan darmkanker of een andere vorm? Mijn moeder is 4 jaar gelEden aan kanker overleden daarom ben ik ook zo angstig.
Heb ook de kankerinfo lijn gebeld en die dacht ook een virus. Of ontsteking
En nog blijf de angst, heeft iemand dit ook mee gemaakt. Gele ontlasting, diaree en wat slijmerig, ik heb geen buikpijn, ben wel 5 kilo afgevallen omdat alles wat ik eet kwam er aan dr onderkant weer uit.
Hoop dat iemand me wat info kan geven.
Groetjes Klaas
klaas
 
Berichten: 3
Geregistreerd op: ma 08 apr 2013 16:36

Re: Hoe ziet slijm eruit bij ontlasting?

Berichtdoor Peter Parker op wo 17 apr 2013 11:28

beste Klaas,

Je bent je zelf ontzettend ongerust aan het maken door op dit forum je vragen te stellen. Speculeren over wat je misschien kan hebben gaat je niet helpen. Als je huisarts het niet vertrouwd, dan stuurt hij je verder door voor onderzoek, maar ook hij zal het beloop even willen aan zien. Er heerst een soort buikgriep, dat kan jij ook hebben. Als het niet over gaat na een twee tal weken, dan nog een keertje naar je huisarts en anders eerder. Niet alle klachten zijn gelukkig te linken aan kanker.

groet en beterschap,

Peter
Peter Parker
 
Berichten: 451
Geregistreerd op: vr 15 jun 2007 21:34
Woonplaats: Purmerend


Keer terug naar Over kanker

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast